Nanopinnoite

Nyt uutuutena Lasitohtorin Nanopinnoite! Tämä edistyksellinen pinnoite sopii kaikkiin lasipintoihin niin asuinrakennuksien kuin ajoneuvojen (autot, bussit, junat, laivat) laseihin, suihkuseinämiin sekä muihin sanitettitilojen lasi- ja keramiikkapintoihin.

Nanopinnoite tekee lasiin kirkkaan ja värittömän suojakerroksen joka kestää kulutusta, estää likaa kuten pölyä, rasvaa ja kalkkia tarttumasta, ja on tästä syystä todella helppo puhdistaa ilman hankausta tai kemikaaleja.

Pinnoitteen ansiosta ikkunoiden ja lasipintojen pesuväli pitenee ja puhdistaminen helpottuu. Pesuvälien pidentyessä myös siitä koituvat kustannuksen vähenevät, sekä vähempi veden ja kemikaalien käyttö siivouksessa on hyväksi luonnolle!

nanopinnoite, joka sopii kaikkiin lasipintoihin

Nanopinnoite aurinkopaneeleille

Lasitohtorin Nanopinnoite on täydellinen suoja myös aurinkopaneeleille!

Aurinkovoimalan tuottoon ja tehokkuuteen vaikuttavat useat tekijät, ja paneelien puhtaanapito on yksi merkittävä tekijä. Nanopinnoitteen suojaavan ja likaahylkivän kerroksen ansiosta paneelien pesuväli pidentyy ja useimmiten pelkkä rankkasade riittää huuhtomaan epäpuhtaudet pois.

Näin ollen voimalan tuotto voi kasvaa märissä olosuhteissa jopa 10%, sillä esimerkiksi pöly ei pääse enää muodostamaan haitallista kerrosta paneelien pintaan, sekä lumet valuvat helpommin pois paneelien päältä, mahdollistaen voimalan tuoton heti kevään ensimmäisistä auringon säteistä lähtien.

Lisäksi paneeleiden pintaan imeytyneet liat ja niiden puhdistaminen hankaamalla ovat haitaksi paneelien pinnoille, joten nanopinnoitteen avulla pidennät myös paneelien käyttöikää. Alla vielä esimerkkikuva nanopinnoitteen käytöstä aurinkopaneelin lasipinnalla. Jos haluat lukea lisää aurinkopaneeleista, klikkaa tästä!

nanopinnoite aurinkopaneeleille
3 viikkoa asennuksen jälkeen. Oikealla Nanopinnoitteella käsitelty aurinkopaneeli.

Kuinka nanopinnoite toimii?

Nanopinnoitteet ovat vasta viime aikoina tulleet markkinoille laajempaan käyttöön. Levittämällä nanopartikkelikerros lasipinnoille on kuin annettaisimme sille uuden kestävän pinnan. Pinnoite luo melkein täysin tasaisen ja hydrofobisen pinnan, joka hylkii vettä, likaa, bakteereja, pölyä ja muita materiaaleja.

Lasinhionnan jälkeen lasi on puhdas ja kirkas, silloin on paras hetki pinnoittaa lasi lasipinnoile tarkoitetulla nanopinnoitteella. Lasin pinnoittaminen on kustannustehokas ja helppo keino siihen, että lasipinnat pysyvät pidemää puhtaana. Nanopinnoite kestää normaalikäytössä noin viisi vuotta.